2022-03-26 14:54:48• hírek • Bede Emőke

Ha vásárolt ezekből a termékekből, mihamarabb vigye vissza az üzletbe!

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság honlapján jelent meg a Kaufland által küldött felhívás, mely szerint a Yellow Fresh Fruits Kft. kezdeményezte egy Ecuadorból származó banán visszahívását, ugyanis a termék a megengedettnél nagyobb mennyiségben tartamazhat klórpirifosz nevű rovaritót.

A Kaufland arra inti mindazokat, akik március 13. és 17. között vásároltak a 1101-es tételszámú termékből, hogy ne fogyasszák el azt, hanem dobják ki vagy vigyék vissza április 1-ig az üzletbe, ahol visszaadják majd az árát. A tájékoztatás szerint a banánt mindkét szatmári Kauflandban lehetett kapni.



 

Nem ez volt azonban az egyetlen termék, amellyel kapcsolatban riasztás futott be az élelmiszer-biztonsági hivatalhoz. A Mars ugyanis önként visszahívja a TWIX és Bounty márkájú fagylaltjait, mivel az unió által megengedett szintnél több bennük az etilén-oxid. A gyártó hangsúlyozza, hogy ezt az összetevőt csak kis mennyiségben használták, így a fagyiban is csak minimális mennyiség található e szerből, azaz a termék elfogyasztása sem mérgező. A figyelmeztetés az alábbi termékekre vonatkozik:



 

A Mars által gyártott más márkákat vagy ugyanazon márkák más tételeit a probléma nem érinti. Amennyiben ön is vásárolt a táblázatban szereplő fagylaltok valamelyikéből, a csomagolás fotóját a nevével és telefonszámával együtt küldje el a contact@ro.mars.com e-mail címre. Figyelem: a fotón jól kivehető kell legyen a szavatossági idő és a tételszám is.


Amennyiben több termék után szeretne kárpótlást, akkor az összes csomagolást egyenként fényképezze le és a fotókat továbbítsa az említett címre. A gyártó vásárlási utalvány formájában fogja visszafizetni a termékek értékét.

 

A cég tájékoztatása szerint a TWIX és Bounty fagylaltokat a szatmári Carrefour üzletben lehetett kapni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: